maanantai 27. kesäkuuta 2011

Sinikka: Hyvät teot - teko-ongelmako?

 
Sinikan pennasta:



Hyvät teot – paha ongelma, malliuskoville!

Noin yleisesti tulee mieleen hyvistä teoista, että sitäkö Jumala meiltä todella odottaa, että emme tee mitään, olla lötkötämme vain ja köllöttelemme "armon varassa", sekö on Jumalan silmissä arvokasta?

Ja miksi on aina ajateltava asiaa oman "pelastumisen" kannalta, että pelastunko jos teen tuon tai jätän tekemättä tämän? Voihan sitä ajatella kärsivää lähimmäistä, joka tarvitsee apuamme, ja voi tehdä sen "hyvän teon" hänen takiaan.

Kyllä minä tekisin mieluummin hyviä tekoja kuin olisin tekemättä, kävisi itselleni sitten miten hyvänsä. Tuskinpa Jumala on niin "kateellinen" ettei salli hyviä tekoja muille kuin itselleen, vaikka siltä joskus tuntuu kun kuuntelee ns. tosiuskovaisia.

Olen kuullun sellaisenkin mielipiteen, että kaikki mitä tekee ilman Jeesusta on syntiä. "Vaikka söisit kaurapuuroa ilman Jeesusta, se on syntiä." Luterilaisessakin kirkossa olen kuullut saarnan, jossa väitettiin, että kaikki muu paitsi Kristuksen uhrikuolema on perkeleestä.

Huh, huh löylytystä.

Ilman ristiriidan tunnetta saatetaan lopuksi luetella sata juttua mitä uskovaisen vuorostaan täytyy itse tehdä normeja noudattaakseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti