maanantai 20. kesäkuuta 2011

Sinikka: Kiihkoilijat tukevat ateismia


Sinikan pennasta:


Käämit koetuksella ... (Foto: Internet)


Ateistien joukossa on varmasti heitä, joita on ns. pahoinpidelty uskonnolla. Jos on lapsuudessa pakkosyötetty suurin piirtein vitsan kanssa tiettyä uskonkäsitystä, ei ihme jos aikuisena haluaa kääntää kokonaan kelkkansa, tai jos uskovaisten joukossa kokee, että on uskottava juuri tietyllä tavalla eikä koe sitä tapaa omakseen, saattaa lannistua ja ajattelee että okei, jos on uskottava noin eikä muuta vaihtoehtoa ole niin olkoon minun puolestani.


Usein saa ateistien tekstejä lukiessaan senkin vaikutelman, että kirjoittajat uskovat Jumalaan mutta vihaavat häntä ja siksi kieltävät uskovansa. Mistä sitten tuo viha? Miksi vihataan hyvyyttä ja rakkautta? Siinäpä se, ettei Raamattu eivätkä uskovaiset useinkaan anna kuvaa Jumalasta, joka on hyvä ja rakastaa ihmisiä. Ateistit tuntevat hyvin Raamatun, ja sieltä kyllä löytyy vastenmielisiä kuvauksia Jumalasta. En tunne ketään ateistia, mutta mielelläni kysyisin heiltä millainen on se Jumala johon he eivät usko, ja luulenpa että jokaisessa tapauksessa voisin vastata etten minäkään usko sellaiseen Jumalaan.


Muistan vuosia sitten lukeneeni ja kuulleeni henkilöstä, jonka nimeä en nyt enää muista, mutta tämä tyyppi kertoi eräässä tv-ohjelmassakin, että hän luettuaan psykologiaa tajusi "sen karmean totuuden, että Jumalaa ei ole". Mies oli aikaisemmalta koulutukseltaan teologi, sitä en muista oliko hän ollut pappinakin. Psykologian opiskelu oli kuulemma auttanut ymmärtämään, että kaikki oli vain ihmisen omien aivojen tuotosta, ei siis ollut mitään "sielua", ja kaikki "kokemukset" Jumalasta olivat niin ollen kuvittelua. Näinkin siis joku voi kääntyä (uskovasta?) ateistiksi. Vincent van Gogh toimi innokkaana maallikkosaarnaajana, kunnes näki niin paljon kurjuutta ja kärsimystä, että päätteli asian olevan toisin: "Ei ollut Jumalaa.. Oli vain kaaos, kurja, julma, kiduttava, sokea, loputon kaaos." Varmastikaan van Gogh ei ole ainoa, josta on tullut ateisti käsittämättömän kärsimyksen takia.


Uskovaiset eivät yleensä vaikuta kovin älykkäiltä. Se johtuu varmaan heidän kiihkomielisestä asenteestaan. Kiihkoileminen ei ole fiksua, tapahtuipa se sitten minkä asian vuoksi tahansa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti