torstai 15. maaliskuuta 2012

Rajoitteena seksuaalinen vapaus?



"On vapautta ja sitten vapautta." Foto: Internet 




Kuka antaisi ihmiselle takaisin oikeuden seksuaaliseen häveliäisyyteen ja intimiteettiin? Kuka sallisi ihmiselle välttämättömän yksityisyyden?


Kun ihminen saavuttaa sukukypsyyden, hänestä tulee kiinteä osa yhteiskuntamme seksuaaliroolipeliä. Mikään muu "juttu" ei näytä kiinnostavan ympäristöä enemmän kuin seksuaalisuuteen liittyvät yksityisasiat eikä eroa ole sillä puhutaanko uskovaisten, epäilijöiden tai ateistien tungettelevaisuudesta. Nuorta halutaan tavalla tai toisella käyttää hyväksi seksuaalisesti ja hänen asemansa yhteisöjen jäsenenä sidotaan seksuaalista toimintaa, pukeutumista ja puheita koskevien rooliodotuksen täyttämiseen. Suuri osa ihmisen energiaa kuluu roolipeliin ja siihen liittyvään manipuloimiseen vastaamiseen.




Me emme ole seksuaalisesti vapautuneet. Sellainen puhe on pötyä. Suurinta vapautta on saada kokea suojaraja itsensä ja lähiyhteisöjen välillä, mutta niin ei yleensä tapahdu. Yhtäällä omalle alueellemme tunkeutuvat pornobisnes, toiset mielipidemanipuloijat, erityisesti elämämme oman seksuaalisen tyydytyksensä välineeksi esineellistävät "vapaamieliset", toisaalla joudumme ankarien uskovaispiirien normien ja hengellisyydellä ratsastavan aivopesun uhriksi. Joskus - näin etenkin nuorten ihmisten, erityisesti naisten kohdalla - henkinen käännytystyö vapaamieliseksi tai ahdaskatseiseksi muuttuu ruumiilliseksi väkivallaksi. Koskemattomuuden fyysinen loukkaaminen on tulos oman koskemattomuuden turvan menettämisestä ennen ruumiin kosketusta.




Vapautta ei tarjota. Vapauden voittaa onnistuneen kapinan kautta. Älkää antako toisten sanella itsellenne miten avoimia ja rohkeita teidän tulee olla, ei uskovaisille nauraa räkättävän jengin, ei helvetin lieskoja uskomattomien osaksi povaavan hengellisen tai hengelliseksi itseään kutsuvan seurakunnan. Helvetti ei ole edessä ainakaan seksuaalisuuden osalta vaan jo keskellämme. Se on vapauden ja syvimmän inhimillisyytemme kadotus, jossa voimme kumminkin havahtua, perääntyä ja keksiä infernaalisen salin. Tämän kadotuksen portit eivät ole lukitut. Vain pelko vielä pahemmasta pitää vangitun ihmisen vankilassaan.




Seksuaalisuus osana ihmisen omaa itseyttä on suurimpia inhimillisiä saavutuksia. Se on virkistävä armo, vilvoittava kuin järvi roolipelin tulen ja tulikiven jälkeen.



Johannes


(Muok. 1.1.2014, 13.12.2016)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti