sunnuntai 18. elokuuta 2013

YLE: Nero tappoi kristittyjä - uskovat saivat mitä ansaitsivat!

   





Ylen TV1 antoi minulle tänään tilaisuuden seurata historian uudelleenkirjoitusta, ja ateismin sulkakynällä, otaksun. Ohjelmassa esitettiin aivan vakavissaan, että kristityt sytyttivät Rooman palamaan. Tämän jälkeen lukija, näyttelijä Jaana Pesonen, luki kylmän viileästi Annika Rinteen käänöstyöstä miten kristityt ansaitsivatkin rangaistuksensa, jos kerran sytyttivät palon.

Ohjelman teki erityisen absurdiksi se, että ennen tätä ohjelman käännettä oli selitetty mitä keisari Nero teetti kristityille: heitätti areenalle leijonien ja muiden petojen revittäviksi elävältä, ja poltatti niin ikään elossa olevia kristittyjä soihtuina puutarhoissa. 

Ensiksi, kristittyjen syyttäminen on mielestäni totuusarvoltaan jo samaa lajia kuin juutalaistuhon, holokaustin, kieltäminen. Toiseksi millainen on ohjelman tekijöiden moraali, mikäli palon sytyttämisestä todella heidän mielestää ansaitsisi nämä Neron langettamat - ja ohjelmassa edes esittämättömät - epäinhimilliset kidutusteloitukset.

Ovatko ohjelman tekijät vihamielisiä ateisteja ja kuuluuko ateismin levittäminen YLE:n uudenaikaisiin tavoitteisiin?


Johannes

------






Jutun lähde, ohjelmatiedot:  
14.05 Historiaa: Kuinka Nero pelasti Rooman? (18.8.2013)




"Keisari Neron kerrotaan näppäilleen soitintaan, kun Rooma paloi vuonna 64 jaa. Suuren tulipalon jälkeen Nero nosti kuitenkin Rooman jälleen kunniaan ja uudisti poikkeuksellisella tavalla länsimaista arkkitehtuuria. "

 

          Rinne, Annika= kääntäjä

          Pesonen, Jaana= lukija
 Tuotantoyhtiö= ZDF Enterprises GmbH
          2009

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti